Om  
Michael Bach Petersen

Udlandsdanskernes interesseorganisation får ny generalsekretær

Fra starten af juni bliver Michael Bach Petersen øverste daglige leder i Danes Worldwide. Med mange års erfaring indenfor udenrigstjenesten skal han fremover lede varetagelsen af udenlandsdanskernes interesser. 

Laura Bejder Jensen

Danskere bosat i udlandet får fra 1. juni ny frontperson. Michael Bach Petersen bliver nemlig ny generalsekretær for udlandsdanskernes interesseorganisation Danes Worldwide. Han afløser lederen siden 2010 Anne Marie Dalgaard, der stoppede i februar.

Det skriver Danes Worldwide i en pressemeddelelse. 

Michael Bach Pedersen kommer til at stå i spidsen for Danes Worldwides arbejde for at gøre det lettere at være dansker i udlandet. Organisationen kæmper for at udlandsdanskere skal have så mange rettigheder som muligt i forhold til danskere bosat i Danmark. 

"Vi byder vores nye generalsekretær varmt velkommen og glæder os til samarbejdet – og der er jo nok af opgaver at tage fat på for at forbedre mulighederne for udlandsdanskerne og give gode muligheder for at lære dansk," skriver Danes Worldwide i pressemeddelelsen. 

Op til det kommende folketingsvalg sætter Danes Worldwide fokus på, at Danmark halter langt bag andre europæiske lande, når det gælder muligheden for at stemme, hvis man er bosat i udlandet. 

Michael Bach Pedersen kommer med ti års erfaring fra Udenrigstjenesten, hvor han blandt andet har været ansat i Udenrigsministeriet og udstationeret som ambassadesekretær på den danske ambassade i Egypten.

De seneste 15 år har han beskæftiget sig med digitaliseringsområdet - senest som direktør for forretningsudvikling og kunderelationer i cBrain.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Bach Petersen

Generalsekretær, Danes Worldwide, direktør, Den Danske Sommerskole
cand.polit. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00