Ugens embedsmand: Mette Strand Gjerløff har øjnene rettet mod brasiliansk præsidentvalg

Til daglig arbejder souschefen på den danske ambassade i Brasilien målrettet med den grønne omstilling. Men lige nu fokuserer Mette Strand Gjerløff på det kommende præsidentvalg, hvor den tidligere præsident Lula udfordrer den siddende præsident Bolsonaro.

Jeg har tæt kontakt med mine nordiske kolleger, og kolleger fra EU og andre ligesindede lande om udviklingen i valgkampen og risikoen for demonstrationer, siger Mette Strand Gjerløff.
Jeg har tæt kontakt med mine nordiske kolleger, og kolleger fra EU og andre ligesindede lande om udviklingen i valgkampen og risikoen for demonstrationer, siger Mette Strand Gjerløff. Foto: Privatfoto
Andreas Esbjørnsen

Ambassaden i Brasilia er en klimafrontpost, og vi arbejder derfor målrettet med klimaforandringer og grøn omstilling. Sammen med Energistyrelsen er vi i gang med at starte et samarbejde op med det brasilianske energiministerium om vedvarende energi.

Det går særligt ud på at dele de danske erfaringer med havvind – noget som Brasilien med sin lange kystlinje og gode vindforhold har stort potentiale for. Som en del af vores sektorprogrammer arbejder vi også med grøn digitalisering, og vi har et solidt sektorsamarbejde inden for sundhed.