Et år forsinket: SVM-regeringen offentliggør sin første fremdriftsrapport for verdensmålene

Udenrigsministeriet har med et års forsinkelse offentliggjort den første fremdriftsrapport, siden S-regeringen lancerede den nuværende handlingsplan for verdensmålene i sommeren 2021.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S) overtog i foråret ansvaret for verdensmålene fra finansminister Nicolai Wammen (S). 
Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S) overtog i foråret ansvaret for verdensmålene fra finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: R.satish Babu/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Det går godt med nogen ting og mindre godt med andre ting.

Sådan kan man opsummere den fremdriftsrapport for verdensmålene, som Udenrigsministeriet har offentliggjort torsdag. Rapporten er den første af sin slags fra SVM-regeringen.

"Vi ligger godt til på mange af målene, men der er selvfølgelig også områder, hvor der skal gøres mere. Det vil regeringen have vedvarende fokus på,” siger Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, og koordinerende minister for regeringens arbejde med Verdensmålene, i en pressemeddelelse.

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00