I dag er Danmarks ’overshoot day’: Her er tre ting, din virksomhed kan gøre

Tirsdag har Danmark brugt sin andel af jordens ressourcer for hele 2023. Hvis danske virksomheder vil være med til at løse det problem, er der ifølge bæredygtighedsrådgiver Tanja Gotthardsen især tre områder, hvor de kan se sig selv efter i sømmene.

Storudsalget "Black Friday" på Strøget i København finder sted i november, knap otte måneder efter Danmarks 'overshoot day'. Arkivfoto.
Storudsalget "Black Friday" på Strøget i København finder sted i november, knap otte måneder efter Danmarks 'overshoot day'. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Hvis Danmarks andel af jordens ressourcer stod på en bankkonto, ville vi fra i dag, tirsdag 28. marts, have overtræk resten af året.

Det viser en opgørelse fra tænketanken Global Footprint Network, der hvert år udregner verdens landes økologiske fodaftryk målt op imod jordens samlede biokapacitet. Det vil sige, at hvis alle landes udledning og forbrug så ud som Danmarks, ville menneskeheden bruge fire gange så mange naturressourcer, som vores planet kan nå at genskabe på et år.

Men i stedet for at fortabe sig i, hvem der har handlet i tide, og hvem der ikke har, mener Tanja Gotthardsen, at det mest konstruktive er at se fremad.

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00