Marianne Bigum
 svarer 
Dan Jørgensen

Hvordan arbejder Danmark på at sikre, at beslutningen fra COP27 om nye midler til tab og skader føres ud i livet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Europaudvalget, Spørgsmål 52

Hvordan arbejder Danmark på at sikre, at beslutningen fra COP27 om, at der skal skaffes nye og additionelle midler til tab og skader, føres ud i livet? Og hvad arbejder Danmark for, at der kommer til at stå i rådskonklusionerne om tab og skader?

Svar fra fredag den 17. februar 2023
Danmark vil forsøge at finde innovative finansieringsmuligheder uden om udviklingsbistanden

Spørgsmålet om at føre COP27-beslutningen om at skaffe nye og additionelle midler til tab og skader ud i livet er fortsat på et tidligt stadie.

Regeringen har ikke lagt sig fast på konkrete muligheder, men vil være engageret i sagen. Blandt andet vil Danmark fokusere på at identificere og udvide finansiering gennem nye og innovative finansieringsmuligheder. Det sker blandt andet ud fra en erkendelse af, at finansiering fra offentlige kilder er utilstrækkelig, og at der derfor må findes finansiering ud over traditionel udviklingsbistand. Det kan for eksempel være at mobilisere finansiering fra afgifter på skibsfart eller lignende, bidrag fra store filantropiske fonde eller helt andre muligheder. Endvidere må lande uden for den traditionelle kreds af donorer bidrage. Som medlem af den internationale komité, som blev nedsat på COP27 til blandt andet at behandle disse spørgsmål, ser Danmark ser frem til at indgå i et konstruktivt samarbejde herom.

Hvad angår rådskonklusionerne fra Rådsmødet 20. februar 2023 arbejder Danmark for, at der med konklusionerne opfordres til at udvide støtten til tab og skader ved at identificere nye finansieringskilder, herunder innovative kilder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00