Danmarksdemokraterne om ældreforhandlinger: "Regeringen er nødt til at rykke sig"

Danmarksdemokraterne arbejder hårdt for at styrke faste teams mere, end regeringen lægger op til i sit ældreudspil. Partiet har endnu ikke taget stilling til, om man ender med at blive en del af ældreaftalen.

Danmarksdemokraterne arbejder hårdt for at skærpe krav til faste teams i de verserende ældreforhandlinger. Men partiets ældreordfører Marlene Harpsøe afviser at stille det som ultimativt krav.
Danmarksdemokraterne arbejder hårdt for at skærpe krav til faste teams i de verserende ældreforhandlinger. Men partiets ældreordfører Marlene Harpsøe afviser at stille det som ultimativt krav.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Mens regeringens deadline for at lande ældrereformen nærmer sig, melder Danmarksdemokraterne nu ud, at partiet vil se forbederinger af det oprindelige udspil.

"Regeringen er nødt til at rykke sig," siger Marlene Harpsøe, der er ældreordfører i Danmarksdemokraterne.

Ældreminister Mette Kierkgaard (M) vil gerne have aftalen på plads inden påske. Og ifølge Altingets oplysninger har det været planen at holde afsluttende forhandlingsmøde på mandag. Men det er i skrivende stund usikkert, om den køreplan fortsat holder.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00