DF og Jacob Marks mormor lægger pres på Engelbrecht i sag om mimrekort

ÆLDRERABAT: Transportministeren kaldes i samråd om udfasning af pensionistkortet til kollektiv trafik. Ministeren henviste først til trafikselskaberne, men forlanger nu en redegørelse om, hvorfor pensionistkortene afskaffes.

Det særlige tremåneders pensionistkort – også kendt som mimrekortet – er på vej til at blive udfaset. 
Det særlige tremåneders pensionistkort – også kendt som mimrekortet – er på vej til at blive udfaset. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Laura Hattens
Fakta
Pensionistkortet giver førtidspensionister og borgere, der er fyldt 65 år, mulighed for at rejse ubegrænset med offentlig transport i hovedstadsområdet – dog ikke i myldretiden morgen og eftermiddag på hverdage.

I hovedstadsområdet har 17 procent et pensionistkort, mens det samme kun gør sig gældende for 1 procent på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn. Det skyldes, at pensionistkortet koster mellem 420 og 840 kroner for tre måneder, hvilket er en høj pris i områder, hvor der ikke er et så højt serviceudbud af bus og tog.

Det er denne geografisk skæve fordeling, man forsøger at ændre med den nye ordning, der giver samtlige pensionister en rabat på 25-40 procent på rejser med kollektiv trafik.

Kilde: Notat fra trafikselskabet Movia.

Udmeldingen om, at pensionistkortet, det såkaldte mimrekort, skal udfases fra juni og erstattes med en bredere rabatordning, har mødt kritik fra flere sider.

Hans Kristian Skibby, der er transportordfører for Dansk Folkeparti og medlem af Transportudvalget på Christiansborg, vil nu kalde transportminister Benny Engelbrecht (S) i samråd i Transportudvalget for at få en forklaring på den kommende ændring. Det beretter Ritzau ifølge TV 2.

12 procent vil opleve prisstigninger på over 50 procent
Kritikken bunder i, at den nye ordning vil medføre besparelser til pensionister, der sjældent benytter mimrekortet, mens flittige brugere af kollektiv trafik vil blive ramt af høje prisstigninger.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00