Om  
Ebbe Preisler

Drabssigtede Ebbe Preisler løslades

Den drabssigtede mand for drabet på sin kone, Mariann Preisler, Ebbe Preisler, sættes fri efter at have siddet varetægtsfængslet. Østre Landsret er enig med byretten i den konklusion.

Lærke Møller Hansen

Den 81-årige mand, der er sigtet for drabet på sin kone, Mariann Preisler, løslades. 

Det har Østre Landsret besluttet, oplyser pressekontaktdommer ved Østre Landsret Jacob Waage til Ritzau i følge flere medier.

Dermed er Østre Landsret enig med byretten i, at Ebbe Preisler ikke længere skal sidde bag tremmer, der kom frem til samme beslutning i onsdags.

Dengang blev det slået fast, at han skulle forblive varetægtsfængslet, indtil landsretten havde gennemgået sagen.

Det er nu sket.

Løsladelsen af Preisler sker derfor på dagen, hvor Mariann Preisler skal bisættes.

Læs også

Debat om aktiv dødshjælp

Ebbe Preisler har være sigtet for drabet på sin kone siden 30. december, hvor han samtidig har siddet varetægtsfængslet. Han nægter sig dog skyldig i drab, men erkender på den anden side at have givet hende en dødelig dosis metadon.

Ægteparret har begge været præget af sygdom. Den nu afdøde Mariann Preisler var dement og syg med Parkinsons, mens Ebbe Preisler lider af lungesygdommen KOL og kræft. Enkemanden mener, at Mariann Preisler har givet ham tilladelse til at slå hende ihjel.

Selvsamme ægtepar har udgivet en kronik om aktiv dødshjælp, der handler om ønsket om at dø sammen på deres egne vilkår, der blev bragt i Politiken i september 2023.

Ifølge afhøringsrapporter har Ebbe Preisler selv indtaget samme lægemidler, som Mariann Preisler døde af, med formålet om at dræbe sig selv, som ikke lykkedes.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ebbe Preisler

Filmformidler, forfatter, underviser, selvstændig filmproducent 1970-2017
Lærer

0:000:00