Enhedslisten varmer op til endeligt opgør med privat ældrepleje

En fleksibel og individuel ældrepleje kræver, at der for alvor tages et opgør med privatisering på ældreområdet, lyder det fra Enhedslistens nye ældreordfører, Jakob Sølvhøj. Det skal samtidig bidrage til at bekæmpe de "voldsomt ulighedsskabende" omsorgsforsikringer. 

”Jeg mener virkelig, vi skal tage et opgør med privatisering på ældreområdet, ligesom vi har gjort det med daginstitutionerne."
”Jeg mener virkelig, vi skal tage et opgør med privatisering på ældreområdet, ligesom vi har gjort det med daginstitutionerne."Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Efter halvandet års coronadvale ser vi nu ind i et efterår, hvor der igen vil blive taget fat på flere af de ældrepolitiske dagsordener, som blev sparket til hjørne, da samfundet endnu befandt sig ved foden af sundhedskrisen.

Og når det sker, bliver det for Enhedslistens vedkommende med en ny mand i front. For godt en uge siden overlod Pernille Skipper nemlig posten som ældreordfører til Jakob Sølvhøj.

Spørger man den nye ordfører og tidligere mangeårige sektorformand i FOA om, hvad der som noget af det første bør tages fat på, lægger han særlig vægt på, hvordan der de seneste år er sket en øget privatisering på ældreområdet.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00