Velfærdens finanslov: Aftale sikrer lille trecifret millionbeløb ekstra til ældre og PPR

Det kostede regeringen nogle ekstra hundrede millioner kroner mere end, der blev spillet ud med for at få bred politisk opbakning til sit finanslovsforslag. Det betyder blandt andet mere til ældreområdet samt til udredning af børn i PPR i særligt udfordrede kommuner.

Der var en række mindre tilføjelser til regeringens finanslovsforslag, da den endelige aftale om finansloven for 2024 blev præsenteret mandag.<br>
Der var en række mindre tilføjelser til regeringens finanslovsforslag, da den endelige aftale om finansloven for 2024 blev præsenteret mandag.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Bevillingerne til den lokale velfærd fik et mindre nøk op, da regeringen og et bredt udsnit af Folketingets partier mandag formiddag præsenterede en finanslov for 2024.

I regeringens forslag til en finanslov var der afsat én milliard kroner ekstra til deling mellem kommuner og regioner oven i, hvad der var afsat med økonomiaftalerne for 2024.

Herudover indeholdt regeringens forslag også en pulje til ’udsatte ældre’ på 100 millioner kroner om året samt et mindre beløb til at sikre bedre mulighed for at kunne undervise visse elever i folkeskolen på små hold.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00