Finansministeriet forventer 16.000 færre på efterløn i 2030

Med nye principper for opgørelsen af antallet af efterlønsmodtagere, regner Finansministeriet nu med langt færre på ordningen i 2030. Til god gavn for beskæftigelsen. Til gengæld skader det ikke i samme omfang, at flere forventes at være på seniorpension.

Færre forventes ifølge Finansministeriet at trække sig tilbage før pensionsalderen over de kommende år. Særligt efterløn vil blive mindre benyttet, end ministeriet tidligere har lagt til grund.<br>
Færre forventes ifølge Finansministeriet at trække sig tilbage før pensionsalderen over de kommende år. Særligt efterløn vil blive mindre benyttet, end ministeriet tidligere har lagt til grund.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringens regnedrenge og -kvinder forventer nu, at langt færre i fremtiden vil benytte muligheden for at gå på efterløn, end de tidligere har forudset.

Til gengæld vil mere end 10.000 flere benytte muligheden for at gå på seniorpension, end man havde forventet, da man grundlagde ordningen.

Med et nyt notat beskriver Finansministeriet, hvordan ændringer af forudsætningerne bag prognoserne for tilbagetrækning er blevet justeret, og hvilken effekt det giver.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00