Fire vil være departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet

CHEFJAGT: Der er kun fire ansøgere til at overtage nøglestillingen som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet og dermed være med til at rådgive omkring styringen af coronapandemien.

Coronabølgen har det seneste år væltet ind over landet og sat landets centrale ansvarshavende kræfter og embedsmænd på prøve.

Men alt imens sundhedskrisen buldrer derudad, har sundhedssektorens ledende kræfter sagt fra på række og efterladt ledige chefstole. 

Senest har Sundheds- og Ældreministeriet sat jagten ind efter en ny departementschef, efter Per Okkels annoncerede, at pensionen kaldte, og derfor fra 15. januar tager afsked med ministeriet efter ni år på chefposten.

Sundheds- og Ældreministeriet har nu fundet ansøgerfeltet til at overtage posten som ministerens nærmeste faglige rådgiver. Fire personer har ansøgt, oplyser ministeriet som svar på en aktindsigt.

Det er dermed et lille ansøgerfelt til at finde en afløser til Per Okkels, der har siddet længst som centraladministrationens departementschef.

Fra 15. januar skal en af de fire ansøgere dermed sætte et nyt aftryk og træde til ved ministernes side og sikre, at der bliver skabt grundlag for regeringens beslutninger med baggrund i et højt sundhedsfagligt niveau, en stærk professionel dømmekraft og forståelse for hele samfundet.

Hvornår det bliver afgjort, og hvem der skal bære ansvaret som den nye departementschef, kan ministeriet endnu ikke oplyse.

Forrige artikel Bedre forhold for seniorer vejer tungt på overenskomstbordet Bedre forhold for seniorer vejer tungt på overenskomstbordet Næste artikel Overblik: Den politiske kalender for 2021 Overblik: Den politiske kalender for 2021
Ny ældreminister: Astrid Krag vil genoprette tilliden til ældreplejen

Ny ældreminister: Astrid Krag vil genoprette tilliden til ældreplejen

ROKADE: Magnus Heunicke overdrager ministeransvaret for ældreområdet til Astrid Krag, som kan trække på erfaring fra tiden som SF-sundhedsminister i Thorning-regeringen. Ilddåben bliver et kapløb mod tiden for at forhindre, at Covid-19 løber løbsk på plejehjemmene, før vaccinen er afsluttet.