Hørsholm topper liste: Syv ud af ti kandidater ønsker mere privat opgaveløsning i den offentlige sektor

Næsten tre ud af fire kommunalvalgskandidater i Hørsholm mener, at private virksomheder skal bidrage til at løse offentlige opgaver, viser tal fra Altingets kandidattest. "Det er vigtigt at få offentlige opgaver i udbud," siger borgmesteren. Hos Dansk Erhverv mener man, at offentlig-privat samarbejde fylder alt for lidt i valgkampen.

Hørsholm-borgmester Morten Slotved (K) er glad for, at Hørsholms kommunalvalgskandidater er enige i, at flere offentlige opgaver skal løses af private virksomheder.
Hørsholm-borgmester Morten Slotved (K) er glad for, at Hørsholms kommunalvalgskandidater er enige i, at flere offentlige opgaver skal løses af private virksomheder.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Kandidaterne til kommunalvalget i Hørsholm er de mest positive i hele landet, når det kommer til at inddrage private virksomheder i løsningen af offentlige opgaver.

72 procent af Hørsholms kommunalvalgskandidater har svaret, at de enten er helt enige eller overvejende enige i, at flere opgaver i den offentlige sektor skal løses af private virksomheder.

Det viser data fra Altingets kandidattest.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00