Du kan se din lokale stemmeseddel på Altinget

Inden du stemmer til kommune og region, kan du studere din egen stemmeseddel og alle de kandidater, der stiller op.

Redaktionen

Dit valgkort er dukket op med posten. Men hvem skal du stemme på? Og hvem kan du overhovedet stemme på? 

De spørgsmål kan Altinget hjælpe dig med at svare på. Som led i vores kandidattest bringer vi også stemmesedlerne for samtlige 98 kommuner og fem regioner.

Derfor kan du med få klik få det fulde overblik over de kandidater, der er på stemmesedlen i netop din kommune og region.

Langt de fleste af dem har også udfyldt en profil, sådan at du ved endnu et klik kan læse om deres mærkesager, deres politik og deres foretrukne borgmester.

Hvis du selv har gennemført kandidattesten for din egen kommune, kan du også sammenligne dine egne svar med hver enkelt kandidat for at se, hvor I er enige og uenige.

Masser af lokallister

Stemmesedlen er en god måde at få det store overblik over, hvem der gerne vil være med til at præge beslutningerne i din kommune de kommende fire år.

Vidste du f.eks., at der alene i København er 27 lister at stemme på – lige fra Socialdemokratiet på liste A til Det Demokratiske Parti på liste 01 (kun bogstaverne S, W og X er ikke i brug i København).

Omvendt har både Læsø og Samsø blot seks lister at stemme på, mens Ærø byder på ni lister, heriblandt hele tre lokallister: Ærø Plus, Ærø i Centrum og Ærøs Fremtid.

En anden kommune med lokalliste er Ishøj, hvor den siddende borgmester, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet og stiftet sin egen Ishøjlisten. Benyt kandidattesten til at se, hvad han mener – og læs om dramaet i Ishøj her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00