Hummelgaard afviser at skaffe mere arbejdskraft ved at fjerne tilbagetrækningsordninger

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) anerkender, at man kan øge arbejdsudbuddet med 18.000 personer ved at afskaffe efterlønnen, som Radikale Venstre foreslår, men står fast på, at ordningen skal bevares.

Hverken efterløn, seniorpension eller Arne-seniorpension skal være med til at skaffe mere arbejdskraft, hvis det står til regeringen. 
Hverken efterløn, seniorpension eller Arne-seniorpension skal være med til at skaffe mere arbejdskraft, hvis det står til regeringen. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Antallet af efterlønsmodtagere rasler ned og tusindvis af faglærte i år har meldt sig ud, men regeringen afviser at udfase ordningen for at finde flere hænder til det hårdt pressede arbejdsmarked.

Det er budskabet fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), som for første gang reagerer på Radikale Venstres forslag om at skaffe 18.000 hænder på netop den konto, og efter Dansk Erhverv har opfordret til at rydde op i det stigende antal tilbagetrækningsordninger som efterløn, senior-pension og Arne-pension.

"De borgerlige har udsultet efterlønsordningen i en sådan grad, at den i dag er de facto ødelagt. Men det er hverken retfærdigt eller forsvarligt at forringe danskernes tilbagetrækningsmuligheder yderligere,” skriver han i en mail til Altinget. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00