Om  
Svend Hartling
Sophie Hæstorp Andersen

Koncerndirektør i Region Hovedstaden går på pension

Svend Hartling har valgt at tage afsked med Region Hovedstaden 30. september 2020, hvor han går på pension. Han er en institution i det danske sundhedsvæsen, mener regionsrådsformand.

Sofie Hvemon

65-årige Svend Hartling har valgt at gå på pension i det nye år efter at have været koncerndirektør i Region Hovedstaden i over 13 år. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

"Jeg er utrolig glad for mit arbejde, men jeg glæder mig til mere tid med min familie og mine interesser," siger Svend Hartling i pressemeddelelsen.

Svend Hartling har ifølge regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) været spydspids for nogle af regionens svære beslutninger, blandt andet oprettelsen af Akuttelefonen 1813 og Sundhedsplatformen. Selvom Svend Hartling til Dagens Medicin siger, at implementeringen af de to tiltag kunne have været bedre, betegner han dem begge som rigtige valg.

Sophie Hæstorp Andersen understreger også, at Svend Hartling altid har bakket op om de valg, der er blevet truffet:

"Det har ikke skabt venner alle vegne.  Men der er til gengæld ingen, der sætter spørgsmålstegn ved hans meget store faglighed og viden. Som leder i sundhedsvæsenet gennem mange år har han været med til at skabe mange forbedringer til gavn for patienter og medarbejdere."

Koncerndirektionen i Region Hovedstaden består af regionsdirektør Svend Særkjær og de to koncerndirektører Jens Gordon Clausen og Svend Hartling.

Region Hovedstaden har besluttet, at der skal være tid til at finde en ny koncerndirektør, der fra 1. juni til 30. september skal køre parløb med Svend Hartling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Hartling

Fhv. koncerndirektør, Region Hovedstaden
cand.med. (Københavns Uni. 1981), dr.med. (Københavns Uni. 1999), speciallæge i intern medicin og endokrinologi

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00