”Man skal huske, at frivillige bare er glade amatører,” lyder en advarsel om ældreudspillets velfærd på frivillige hænder

Det kan have slagsider at ’bestille’ en velfærdsopgave baseret på frivillighed. Øget ulighed i adgang til ydelser og manglende garanti for kvalitet er nogle af dem, påpeger Professor Lars Skov Henriksen. Andre aktører kalder fænomenet en balancegang og en god løsning.

Regeringens ældreudspil, som blev præsenteret i sidste uge, indeholdt et lille, men principielt interessant forslag om at oprette et ny korps af frivillige til en bestemt opgave. 
Regeringens ældreudspil, som blev præsenteret i sidste uge, indeholdt et lille, men principielt interessant forslag om at oprette et ny korps af frivillige til en bestemt opgave. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Politikere har i årevis talt meget og positivt for i endnu højere grad at inddrage civilsamfundet i opgaveløsning i velfærden.

Derfor er det på mange måder både forventet og kærkomment, at regeringens udspil til ældrereform, som blev præsenteret sidste uge, indeholdt en præcist defineret opgave, som ifølge udspillet skal løses af frivillige.

Der står nemlig som forslag at:

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00