Medlem af Pensionskommissionen: Regeringen nøler om folkepensionsalderen

Økonomiprofessor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der var medlem af Pensionskommissionen, opfordrer Folketinget til senest om et år at tage stilling til, hvorvidt pensionsalderen skal stige i et lavere tempo efter 2040.  

For præcis to år siden fremlagde Pensionskommissionen med blandt andet Hans Jørgen Whitta-Jacobsen (tv.) sine anbefalinger om en lavere pensionsalder efter 2040. Der har dog ikke været nogen større politisk debat om anbefalingerne siden.
For præcis to år siden fremlagde Pensionskommissionen med blandt andet Hans Jørgen Whitta-Jacobsen (tv.) sine anbefalinger om en lavere pensionsalder efter 2040. Der har dog ikke været nogen større politisk debat om anbefalingerne siden.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

"Topmålet af økonomisk uansvarlighed."

Sådan lød det for nyligt fra Socialdemokratiet i dagbladet Politiken efter SF havde sat spørgsmålstegn ved, om pensionsalderen skal forsætte med at stige hvert femte år som nu.

Nu løfter medlem af Pensionskommissionen, økonomiprofessor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, dog pegefingeren overfor regeringen, som han mener skylder danskerne et klart svar på, hvorvidt de kan regne med at gå lidt senere på pension i fremtiden, sådan som kommissionen foreslog for præcis to år siden.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00