Medlem af strukturkommission: Hjemmepleje skal bindes tættere sammen med sundhedsvæsnet

Hjemmepleje og sygepleje er ifølge Sidsel Vinge fra Sundhedsstrukturkommissionen så sammenvævet, at det kræver en solid kobling til det øvrige sundhedsvæsen. Det samme gælder kommunernes midlertidige pladser. Hvilken myndighed, der skal sidde for bordenden, er hun mindre optaget af.

Personlig pleje og sygepleje er så tæt forbundne, at det ikke giver mening at begynde at skille de to ting ad, lyder det fra medlem af Sundhedsstrukturkommissionen. Danske Regioner har ellers foreslået, at overtage ansvaret for alle sundhedsfaglige opgaver i ældreplejen.<br>
Personlig pleje og sygepleje er så tæt forbundne, at det ikke giver mening at begynde at skille de to ting ad, lyder det fra medlem af Sundhedsstrukturkommissionen. Danske Regioner har ellers foreslået, at overtage ansvaret for alle sundhedsfaglige opgaver i ældreplejen.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens regeringens Sundhedsstrukturkommission arbejder på sit bud på fremtidens nære sundhedsvæsen, så har KL og Danske Regioner kastet sig ud i en politisk kamp om at sikre indflydelse til deres medlemmer.

Fra kommunal side går vejen gennem oprustning af de såkaldte sundhedsklynger. For regionerne handler det om at udvide opgaveporteføljen til også at favne ansvaret for en række af de indsatser, der i dag leveres af kommunerne.

Uanset hvilket perspektiv der lægges til grund, så kommer man ikke uden om at forholde sig en virkelighed, hvor særligt et stigende antal ældre med kronisk såvel som forbigående sygdom har brug for et samlet sundhedsvæsen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00