Ny Krifa-formand stempler ind i pensionsdebat: Afsættet for Arne-pension er “simpelthen forkert”

Den tidligere V-politiker Jane Heitmann sætter som ny formand for 185.000 Krifa-medlemmer spørgsmålstegn ved retten til tidlig pension. Arne-pensionister er ikke nødvendigvis syge, de har bare arbejdet i mange år, siger Heitmann.

Efter at Jane Heitmann forlod Folketinget i forbindelse med efterårets valg, nåede hun at arbejde i tre måneder som public affairs director for Rud Pedersen, før det i marts kom frem, at hun stillede op som formand for fagforeningen Krifa.
Efter at Jane Heitmann forlod Folketinget i forbindelse med efterårets valg, nåede hun at arbejde i tre måneder som public affairs director for Rud Pedersen, før det i marts kom frem, at hun stillede op som formand for fagforeningen Krifa.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Tankegangen bag retten til tidlig pension, Arne-pension, er grundlæggende forkert, fordi fokus er på at få folk ud af arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det fra den nyvalgte formand for fagforeningen Krifa, den tidligere V-politiker Jane Heitmann, i et interview med Altinget.

Forud for kommende trepartsforhandlinger om tilbagetrækning foreslår hun, at man ser på, om man skal ”slå stregerne en lille smule anderledes”, når det gælder Arne-pension. Budskabet er dømt til at vække opsigt i den røde del af fagbevægelsen, fordi det var efter pres fra andre fagforeninger, ikke mindst FH-forbund som 3F og NNF, at Arne-pension blev til.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00