Ny ordfører for nyt parti vil være ambassadør for ældreplejen: Men kortspil bliver der ikke tid til

Med erfaringer fra ældreplejens virkelighed i bagagen er Marlene Harpsøe tilbage på Christiansborg, nu for Danmarksdemokraterne. Som ny ældreordfører vil hun arbejde for at få flere til at vælge et job inden for sektoren, og sikre at kvalitet og frihed for borgerne kan gå hånd i hånd.

Marlene Harpsøe har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2007 til 2011 og igen fra 2015 til 2019. Nu er hun tilbage som repræsentant for Danmarksdemokraterne og ældreområdet som en del af sit ordførerportefølje.
Marlene Harpsøe har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2007 til 2011 og igen fra 2015 til 2019. Nu er hun tilbage som repræsentant for Danmarksdemokraterne og ældreområdet som en del af sit ordførerportefølje.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Udover en titel som folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne kan Marlene Harpsøe nu også kalde sig for sygeplejerske.

Den uddannelse afsluttede hun i sidste uge lige tidsnok til at få sat det flueben, inden den kommende politiske sæson for alvor kommer op i gear.

Med sig ind på Christiansborg tager hun ikke bare den faglige viden, hun har kunnet læse sig til på skolen, men også praktisk erfaring fra et studierelateret job i hjemmeplejen i Fredensborg Kommune og forskellige kliniske praktikker lige fra en lungemedicinsk afdeling til socialpsykiatrien.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00