Nye beregninger fra regeringen udvander afgørende reformforslag fra KLAR-alliancen

Finansministeriet forventer nu, at langt færre vil gå på efterløn. Det mere end halverer effekten af at afskaffe ordningen, end samarbejdsalliancen K, LA og R har lagt til grund i deres bud på en reform af de tidlige pensionsmuligheder. 'Det ændrer intet', lyder det fra de tre partier.

Mens SVM-regeringen vil nedlægge seniorpensionen og udvide Arne-pensionen, så vil KLAR-alliance beholde den første og nedlægge den sidste og samtidig sikrer e væsentlig forøgelse af arbejdsudbuddet ved at afskaffe efterlønnen.<br>
Mens SVM-regeringen vil nedlægge seniorpensionen og udvide Arne-pensionen, så vil KLAR-alliance beholde den første og nedlægge den sidste og samtidig sikrer e væsentlig forøgelse af arbejdsudbuddet ved at afskaffe efterlønnen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et opgør med efterlønnen skulle sikre titusinder flere i beskæftigelse og et større milliardbeløb i ekstra økonomisk råderum.

Det var ambitionen, da formændene fra Konservative, Liberal Alliance og Radikale i april gik sammen om en fælles offensiv i diskussionen om tidlig tilbagetrækning.

Men med en ny opdateret prognose for, hvor mange der forventes at gå på efterløn, har Finansministeriet med et par pennestrøg mere end halveret den forventede effekt ved at afskaffe ordningen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00