Pia Kjærsgaard efter årtiers kamp for de ældre: "Jeg vil gøre alt for ikke at komme på plejehjem"

Ifølge Pia Kjærsgaard er vilkårene for ældre nu så dårlige, at hun ikke selv ønsker at komme på plejehjem. Ældreforhandlingerne giver ikke DF-stifteren muligheden for at gøre noget ved problemet. For hun blev smidt ud, inden realitetsforhandlingerne gik i gang.

Pia Kjærsgaard fejrede i januar 40 års jubilæum i dansk politik. Men trods hendes mange års kamp for de ældre er vilkårene nu så dårlige, at hun ikke selv ønsker at komme på plejehjem.
Pia Kjærsgaard fejrede i januar 40 års jubilæum i dansk politik. Men trods hendes mange års kamp for de ældre er vilkårene nu så dårlige, at hun ikke selv ønsker at komme på plejehjem.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Da Pia Kjærsgaard efter seneste valg blev ældreordfører, vendte hun på mange måder tilbage til sine politiske rødder. 

Efter en årrække som profileret værdikriger på udlændingeområdet, magtfuld DF-leder i VKO-blokkens zenit og formand for Folketinget er den gamle mærkesag igen omdrejningspunktet for hendes politiske virke. 

"Det var egentlig for at hjælpe de ældre, at jeg gik ind i politik," siger Pia Kjærsgaard, der blev valgt til Folketinget for Fremskridtspartiet tilbage i 1984. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00