Regeringen vil fravige normal skik: Intet løft af folkepensionen med store bededags-indgreb

Landets to største ældreorganisationer er utilfredse med, at regeringen vil spænde ben for højere pension som følge af afskaffelsen af store bededag. Det vil øge spændet mellem løn og pension, lyder kritikken. Minister: Folk på overførselsindkomst bliver ikke ramt på samme måde som folk i arbejde.

"Vi beder folk i arbejde
om at arbejde en dag mere. Personer, der modtager overførselsindkomst, bliver
ikke berørt på samme måde," lyder det i en skriftlig kommentar fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
"Vi beder folk i arbejde om at arbejde en dag mere. Personer, der modtager overførselsindkomst, bliver ikke berørt på samme måde," lyder det i en skriftlig kommentar fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Mens lønmodtagerne får flere penge, hvis regeringen fastholder at droppe store bededag, er der ingen ekstra penge til folkepensionister.

Det fremgår af regeringens lovforslag, der torsdag førstebehandles i Folketinget. Konsekvensen er, at forskellen mellem løn og folkepension kommer til at stige.

Normalt stiger overførselsindkomster som folkepension, omtrent i takt med at lønnen stiger. Men regeringen vil sløjfe den stigning i blandt andet folkepensionen, der ellers ville være blevet resultatet af at sige farvel til store bededag.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00