Analyse af 
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Regeringens ældreudspil kan blive flødeskumsmetaforens endeligt for civilsamfundet. Eller det modsatte

Civilsamfundet er lovet tydelig plads i regeringens ældrereform. Her er en række spørgsmål, der skal besvares, før vi ved, om det kommer til at betyde mere end et flueben på listen over indfriede løfter i regeringsgrundlaget.

Civilsamfundet er fuldt af varme hjerter, men om deres hænder skal betragtes som kolde eller varme i det store politiske velfærdsregnskab, kan man få en indikation af med SVM-regeringens ældreudspil.
Civilsamfundet er fuldt af varme hjerter, men om deres hænder skal betragtes som kolde eller varme i det store politiske velfærdsregnskab, kan man få en indikation af med SVM-regeringens ældreudspil.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der er varmet op til den helt store fællesdans med civilsamfundet, når SVM-regeringen i dag præsenterer sit længe ventede udspil for ældreområdet.

I en pressemeddelelse søndag udtaler ældreminister Mette Kierkgaard således:

”Velfærd er noget, vi skaber sammen. På tværs af offentlige og private aktører, civilsamfund, lokale fællesskaber og pårørende. Derfor skaber vi nu bedre rammer for inddragelsen af alle dem, der gør forskellen på, om vi har et velfærdssamfund - eller bare en velfærdsstat (…) Og så skal et tæt samspil med pårørende, lokale fælleskaber og civilsamfund være bærende værdier i en ny ældrelov.”

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00