Kristian J.: Jeg har ikke skjult noget

KONSOLIDERINGSFRADRAG: Skatteministeren fastholder, at han ikke skjulte skattereformens konsekvenser for bl.a. fagforeningernes konsolideringsfradrag. Han ville dog på den anden side først fortælle om dem, da han blev spurgt direkte.
Niels Th. Dahl

Skatteministeriet kan da ikke mene, at det med skattelovgivningen skal være sådan, at de kvikke og hurtige bliver taget alvorligt, men ikke alle de andre.

Jesper Petersen (SF)
Skatteordfører

Skatteminister Kristian Jensen (V) fastholder, at han ikke holdt nogen fakta skjult for Folketinget, da skattereformen blev vedtaget i foråret.

Heller ikke reformens konsekvenser for det såkaldte konsolideringsfradrag, som normalt tilfaldt bl.a. de fonde, som fagforeninger og arbejdsgiverforeninger har bygget op som reserver i tilfælde af arbejdskonflikter.

Det sagde skatteministeren under et samråd i Folketingets Skatteudvalg onsdag i sidste uge. Samrådet var indkaldt, fordi Socialdemokraterne og SF mener, Kristian Jensen ikke gav tilstrækkeligt med oplysninger om, at ændringerne i personskattelovens satser også indirekte ville få betydning for konsolideringsfradraget.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00