Deloitte: Vi lader os ikke presse

UNGE-RAPPORT: Løbende dialog mellem opdragsgiver og konsulentfirma sikrer, at relevante kommentarer indarbejdes og faktuelle fejl i rapporten rettes, mener Deloitte, der blankt afviser, at man er blevet presset til at drage bestemte konklusioner.
Deloitte tager nu til genmæle på sagen om unge-rapporten.
Deloitte tager nu til genmæle på sagen om unge-rapporten.Foto: deloitte.dk
Anne Bjerregaard

Det er helt almindelig praksis med dialog mellem opdragsgiver og konsulentfirma i tilblivelsen af en rapport. Det siger leder af Deloitte Business Consulting, Morten Ry, i en skriftlig kommentar til Altinget.dks artikler om unge-rapporten.

Han mener, at der i artiklerne fremsættes påstande og drages en række konklusioner, der ikke er dækkende for det faktiske forløb.

"I Deloittes arbejde med rapporten blev et førsteudkast sendt til kommentering hos Arbejdsmarkedsstyrelsen. Dette er en helt almindelig praksis, helt på linje med praksis, når eksempelvis Rigsrevisionen giver de berørte ministerier lejlighed til at kommentere på udkast til beretninger, før beretningerne færdiggøres. På den måde sikrer man, at relevante kommentarer indarbejdes, og faktuelle fejl rettes. Der er næppe nogen, der med baggrund i den praksis vil beskylde Rigsrevisionen for at lade sig styre," siger Morten Ry og fortsætter:

"Processen har været præcis den samme med udarbejdelsen af Deloittes rapport. Her har man sendt et første udkast til kommentering i styrelsen. At dialogen i dette tilfælde førte til en række ændringer er alene udtryk for, at Deloitte har vurderet, at de foreslåede ændringer har været velbegrundede. Derfor er det vildledende, når det i artiklens overskrift hedder, at "Støjbergs embedsmænd rettede i unge-rapport", og i manchetten, at "Arbejdsmarkedsstyrelsen kasserede unge-rapport fra konsulentfirma"," siger Morten Ry.

Ifølge Deloitte skaber artiklen det indtryk, at det er Arbejdsmarkedsstyrelsen, der har bestilt rapportens konklusioner.

Processen har været præcis den samme med udarbejdelsen af Deloittes rapport. Her har man sendt et første udkast til kommentering i styrelsen. At dialogen i dette tilfælde førte til en række ændringer er alene udtryk for, at Deloitte har vurderet, at de foreslåede ændringer har været velbegrundede.

Morten Ry
Leder, Deloitte Business Consulting

"Dette er ikke tilfældet. Deloitte står fuldt inde for rapportens konklusioner. Når Deloitte udarbejder analyser af denne type, går vi ofte i dialog med både opdragsgiver og andre interessenter, men når vi har hørt argumenterne, er det altid Deloitte, der suverænt formulerer rapportens konklusioner. Dette har også været tilfældet i den konkrete sag," siger Morten Ry.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00