Hver fjerde dansker frygter arbejdsløshed

LEDIGHED: Mere end hver fjerde dansker frygter netop nu at blive ledig. Et advarselssignal, siger forsker, der spår, ledigheden rammer hovedstadsområdet som det næste.
Selvom seks ud af ti danskere føler sig sikre på ikke at blive ledige, så er de 28 procent, der frygter det, et alarmerende tal, mener forsker.
Selvom seks ud af ti danskere føler sig sikre på ikke at blive ledige, så er de 28 procent, der frygter det, et alarmerende tal, mener forsker.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Det er mænd og unge, der er ramt i første omgang. Det vil ændre sig langsomt inden for det næste år, så det bliver Københavnsområdet, det bliver kvinderne og de ældre, der står for tur nu.

Henning Jørgensen
Arbejdsmarkedsforsker, Aalborg Universitet

En meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget | Arbejdsmarked blandt 876 danskere viser, at 28 procent af danskerne i høj eller nogen grad frygter at blive afskediget lige nu. 59 procent frygter slet ikke at blive afskediget. 12 procent ved ikke. Og selvom seks ud af ti således føler sig på den sikre side, så er tallene alarmerende, mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet:

"Når 28 procent frygter det i nogen eller i høj grad, så er det næsten en tredjedel og dermed et advarselssignal til resten af samfundet om, at det her er et problem, der er inde på livet af mange, og som de fleste må forholde sig til," siger Henning Jørgensen.

Mange aldrig i risikogruppe
Han forklarer de 59 procent, som føler sig garderede mod en fyring, som et naturligt højt antal:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00