Støjberg erkender ansvar for sygedagpenge

ANSVAR: Beskæftigelsesministeren erkender sit ansvar for, at kommunerne bryder regler på sygedagpengeområdet, og vil opfordre Arbejdsmarkedsstyrelsen til at følge op på sagen.
Foto: flickr.com
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fastholder, at reglerne for sygedagpenge er klare, og at loven ikke skal ændres. Hun understreger derudover, at ingen andre end de kommunale jobcentre har myndighed til at træffe nogen form for afgørelse. Reglerne på området er ifølge ministeren klare. Sådan sagde ministeren i går, onsdag, i et samråd med Arbejdsmarkedsudvalget.

Baggrunden for samrådet var, at andre aktører i nogle kommuner har truffet afgørelser i sager om sygedagpenge.

I samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen og KL uddybede ministeren i juni til kommunerne, hvordan reglerne på området skulle håndhæves, og at det alene var kommunerne, der kunne træffe afgørelse i sagerne, forklarede ministeren på samrådet.

Inger Støjberg erkender dog, at det trods vejledningen til kommunerne sker, at andre aktører træffer beslutninger, som de ikke har bemyndigelse til. Hun vil derfor opfordre Arbejdsmarkedsstyrelsen til at følge op på sagen og undersøge, hvad der skal til, for at vejledningerne på området ikke misforstås af kommunerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00