VK: Nul nye tiltag mod ungdomsarbejdsløshed

LEDIGHED: Ungdomsarbejdsløsheden er de seneste to år mere end fordoblet, men V og K vil afvente effekten af ungepakken, før de iværksætter nye initiativer. S og SF vil ikke vente, men står klar i kulissen med en praktikpladsgaranti og en isbryderordning for unge akademikere.
På to år er arbejdsløsheden blandt unge fordoblet.
På to år er arbejdsløsheden blandt unge fordoblet. Foto: colourbox.com

De, som ikke bliver ansat, er typisk unge, som skal ind på arbejdsmarkedet, fordi de har været så uheldige at træde ind på arbejdsmarkedet i en lavkonjunktur.

Peter Jensen
Professor ved Handelshøjskolen i Aarhus

Arbejdsløsheden blandt unge mellem 16-29 år er eksploderet over de seneste to år, viser tal fra Danmarks Statistik. Regeringspartierne står dog ikke på spring med nye initiativer, men betoner behovet for at afvente effekten af ungepakken, som blev vedtaget i foråret.

"Regeringen har, siden krisen begyndte, gennemført flere ungepakker, der sigter mod at få de 15-24 årige i arbejde eller uddannelse," siger Helle Sjelle (K) og tilføjer:

"Der er etableret mentorordninger, der er oprettet og vil blive oprettet langt flere praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne, og der bliver ført en kontant politik over for unge arbejdsløse og deres forældre. Disse tiltag vil forhåbentlig nedbringe ungdomsarbejdsløsheden. Det regner OECD, der har rost den danske regerings indsats på området, i hvert fald med."

Hos regeringspartierne er enighed om, at man ikke ønsker at vende til tidligere tilstande som i 1990'erne og 1980'erne, hvor mange unge gik tabt for arbejdsmarkedet. Og arbejdsmarkedsordførerne hos V og K mener, at man med ungepakken har skabt grundlaget for at komme den stigende ungdomsarbejdsløshed til livs.

Dokumentation

Ungdomsarbejdsløshed
Bruttoledige 

   Sep-08    Sep-09    Sep-10 
 16-29 år  16.072   33.744  38.867 

 

 


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00