Rigsrevisionen bakker op om Støjberg

FERIEPENGESAG: Rigsrevisionen giver i en redegørelse Inger Støjberg (V) medhold i den såkaldte feriepenge-efterlønssag. Af redegørelsen fremgår det, at det er a-kassernes eget ansvar at holde sig orienterede om og administrere efter de gældende regler. AK-Samvirke nedtoner afgørelsens betydning.
Fakta
Sagen drejer sig om a-kassernes pligt til vejledning i forbindelse med udbetaling af feriepenge til personer på efterløn. Arbejdsmarkedets Ankenævns afgørelse fra efteråret 2006 gav en borger mulighed for med tilbagevirkende kraft at fortryde sin beslutning om at holde ferie - efter at ferien var holdt - fordi kassen efter ankenævnets opfattelse ikke havde opfyldt sin vejledningspligt.

Hermed fik efterlønsmodtageren ret til at få efterbetalt et efterlønsbeløb, men a-kasserne forsømte at vejlede sine medlemmer om, at de havde mulighed for at få udbetalt feriepenge uden at blive modregnet i deres efterløn. A-kasserne mener ikke, at de har haft mulighed for at give en korrekt vejledning, da de ikke var blevet informeret om de gældende regler, og vil derfor have udbetalt kompensation i sagen, men det afvises af beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Det er a-kassernes eget ansvar at holde sig orienterede om og administrere efter de gældende regler, konkluderer Rigsrevisionen i en redegørelse om efterløns-feriepengesagen. AK-Samvirke har ellers længe kritiseret Inger Støjberg i sagen. Beskæftigelsesministeren afviser nemlig at betale kompensation til a-kasserne, da hun ikke mener, at de har vejledt deres medlemmer efter reglerne.

Af redegørelsen fremgår det, at det havde været hensigtsmæssigt, hvis Beskæftigelsesministeriet havde sikret, at a-kasserne var opmærksomme på konsekvenserne af den ændrede lovgivning, men det er a-kassernes ansvar at holde sig orienteret om og administrere efter de gældende regler.

Konklusionen kommer ikke bag på direktøren i AK-Samvirke.

"Det har umiddelbart ingen betydning. Der er ikke noget i Rigsrevisionens svar, som giver anledning til forundring, fordi det ikke er dens opgave at vurdere, om den retlige vurdering, som ministeriet har lagt grund, er rigtig eller ej," siger Verner Sand Kirk.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00