Høje forventninger til Lykke Friis

ROKADE: Både politikere og interesseorganisationer har høje forventninger til Danmarks nye ligestillingsminister, Lykke Friis (V). Konservatives ordfører ser god sammenhæng mellem klima og ligestilling.
Foto: Klima- og Energiministeriet

Det er et talentspild, som vi ikke har råd til, når kvinder er dårligt repræsenteret i bestyrelseslokalerne, i lederstillingerne og i professorstolene.

Lykke Friis (V)
Klima-, energi- og ligestillingsminister
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) var en af de ministre, der blev påvirket af tirsdagens ministerrokade. Lykke Friis overtog således ligestillingsområdet fra partifælle og beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Flere kvindlige ledere
Lykke Friis vil først og fremmest sætte fokus på den manglende kvindlige repræsentation på lederpositionerne i samfundet, som hun ser som en afgørende faktor for, at Danmark også i fremtiden kan være konkurrencedygtigt:

''Det er et talentspild, som vi ikke har råd til, når kvinder er dårligt repræsenteret i bestyrelseslokalerne, i lederstillingerne og i professorstolene. Vi er en del af et hjernekapløb, hvor vi kun kan holde tempo, hvis vi trækker på hele talentmassen,'' siger Lykke Friis.

Den globale kamp for ligestilling
Ligestillingsministeriet har før rokaden været placeret sammen med Beskæftigelsesministeriet. Det er da også her, at kampen for ligestilling har været mest iøjnefaldende. Det kan derfor virke overraskende, at man med denne rokade har fået placeret ligestillingsområdet sammen med klima-og energiområdet.

0:000:00