KL tilfreds med registrering af uddannelsesaktivering

AKTIVERING: KL er tilfreds med Arbejdsmarkedsstyrelsens nye indeksering af uddannelsesaktiverede. Arbejdsmarkedsstyrelsen afviser kritik fra 3F.
KL er modsat 3F tilhænger af den nye indeksering af uddannelsesaktiverede.
KL er modsat 3F tilhænger af den nye indeksering af uddannelsesaktiverede.Foto: colourbox.com
Kristian Aaskov Nielsen
Fakta

Arbejdsmarkedsstyrelsen opgør på den baggrund aktivitetskategorierne således:

1. Ordinære uddannelsesforløb
2. Øvrige forløb under 4 uger
3. Øvrige forløb over 4 uger


Kilde: Inger Støjbergs brev til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Der er ikke længere tale om registrering for registreringens skyld. Det mener KL, som er tilfreds med den nye indeksering af uddannelsesaktiveringsforløb. Den gør det nemmere at være sagsbehandler.

"Hvis man som sagsbehandler skulle til at registrere mere og skelne mellem de forskellige forløb, så er det her klart en nemmere løsning," siger kontorchef for Arbejdsmarked og Uddannelse i KL, Niels Arendt Nielsen.

I sidste uge kritiserede 3F den nye indeksering til Altinget | Arbejdsmarked. De så gerne, at den blev yderligere finmasket, så det er muligt at se, hvilken type forløb den ledige modtager. På den måde kan man undgå hovedløse aktiveringsforløb, mener fagforeningen.

Men KL holder fast i, at den nye indeksering er tilstrækkelig.

"Man må jo tage et valg. Hvad skal man bruge registreringen til? Skal man bruge det til at danne sig et overblik over aktiviteten, eller skal man bruge det til, at analytikere kan fiske rundt i tallene. Vi mener, der er taget et rigtigt valg her," siger Niels Arendt Nielsen.

Arbejdsmarkedsstyrelsen: Den bedste løsning
Sidste år lagde Arbejdsmarkedsstyrelsen særligt tilrettelagte forløb ind under opkvalificering. 3F har derfor rejst kritik af, at der er blevet svært at gennemskue, hvilken type uddannelsesaktivering de ledige har fået. Men ifølge kontorchef i statistikafdelingen i Arbejdsmarkedsstyrelsen Klaus Langager er den nye indeksering den mest oplagte.

"Vi laver ikke et nyt system bare for at gøre det. Vi gør det, fordi det er den bedste måde at fremstille data på. Vi lægger op til en mere forenklet registreringsstrategi i kommunerne. En af dem er ved at skelne mellem ordinære og ikke-ordinære uddannelsesforløb. På den måde bliver tallene også mere valide," siger Klaus Langager.

3F har efterspurgt en høringsperiode, så man kunne have bidrage med sit input. Men det mener Klaus Langager, de har haft mulighed for.

"Det har været oppe i Folketinget, så det har også været muligt at komme med indsigelser," siger Klaus Langager og forsætter.

"Vi fremlægger en lang række data. Hvis vi skulle lave en høringsperiode, hver gang vi fremlagde data, så ville det forsinke processen voldsomt," svarer Klaus Langager på kritikken.

Risko for forsinkelse
Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg blev i starten af februar orienteret via brev fra Inger Støjberg om den nye indeksering.

Her skrev hun, at "de nye aktivitetskategorier forventes implementeret på Jobindsats.dk i marts måned 2010". Arbejdsmarkedsstyrelsen har midlertidighed nogle tekniske problemer, som kan give problemer med tidsplanen.

"Vi satser stort på at nå det, men der nogle store udfordringer, som vi også kigger på. Der er en risiko for, at det bliver forsinket. Men det håber jeg ikke," siger Klaus Langager.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00