Ingen hjælp til østarbejdere fra Støjberg

DUMPING: Arbejdsmarkedets parter kan selv løse problemet med underbetalte østeuropæiske arbejdere i Danmark, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). LO vil dog gerne have mere opbakning fra myndighederne.
Den danske model kan bruges til meget, men der er alligevel behov for at styrke myndighedsindsatsen for at komme problemet med social dumping til livs, mener LO's formand Harald Børsting.
Den danske model kan bruges til meget, men der er alligevel behov for at styrke myndighedsindsatsen for at komme problemet med social dumping til livs, mener LO's formand Harald Børsting. Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Jeg har ikke hørt et ønske fra hverken den ene eller anden side af arbejdsmarkedets parter om yderligere opstramninger. Og det tager jeg som et udtryk for, at de selv fortsat ønsker at være bestemmende på det danske arbejdsmarked, som vi jo har en mangeårig tradition for, og det bakker jeg op om.

Iniger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister
Fakta

Tirsdag førstebehandlede Folketinget lovforslaget, der indeholder stramninger af kravene til, at udenlandske virksomheder skal registreres i RUT-registeret. Forslaget er resultat af en aftale mellem regeringen, SF, De Radikale og Socialdemokraterne.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Den danske model er modstandsdygtig nok til at løse nutidige globale problemer som social dumping, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Det slog hun i går fast på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget, som var indkaldt af arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

DF'eren er bekymret for, at de nuværende metoder ikke er skrappe nok.

"Vi ser gentagne gange, at østeuropæiske arbejdere bliver underbetalt, og det sker både igennem underleverandører og i direkte ansættelser i danske virksomheder. Det sker både i industrien, landbruget og byggeriet. Og det viser, at RUT-registeret (Register over Udenlandske Tjenesteydere, red.) ikke er nok," sagde Bent Bøgsted.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00