Dansk Erhverv: Ja tak til jobpræmie

JOBPRÆMIE: Dansk Erhverv er positive over for regeringens forslag om en jobpræmie til de enlige forsørgere. CEPOS kritiserer til gengæld tiltaget for ikke at være langsigtet nok.
Niels Th. Dahl

Netop de enlige forsørgere, der balancerer på kanten af arbejdsmarkedet, har ofte en sammensat marginalskatteprocent på over 100, hvilket jo er mindst lige så alvorligt som de incitamentsproblemer, der hersker i toppen af indkomstskalaen.

Bo Sandberg
Skattepolitisk chef i Dansk Erhverv

Brancheorganisationen Dansk Erhverv rykker nu ud med støtte til regeringens forslag om en "jobpræmie" eller et øget beskæftigelsesfradrag til enlige forsørgere.

"Det er et lille, men positivt skridt i den rigtige retning. Netop de enlige forsørgere, der balancerer på kanten af arbejdsmarkedet, har ofte en sammensat marginalskatteprocent på over 100, hvilket jo er mindst lige så alvorligt som de incitamentsproblemer, der hersker i toppen af indkomstskalaen," siger skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Bo Sandberg.

Forslaget blev leveret på Venstres sommergruppemøde først i august og går ud på at give enlige forsørgere en månedlig skattefri ydelse på 4 pct. af højst 15.000 kr. om måneden, altså en gevinst på maksimalt 600 kr. pr. måned. Dermed vil det give et ekstra incitament til at arbejde for de ledige enlige forsørgere, der netop på grund af deres civilstand er berettiget til højere sociale ydelser end andre, og som derfor får mindre eller ingenting ud af at bevæge sig ud på arbejdsmarkedet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00