FTF kritiserer Rønn Hornbech for sløseri

LØN: FTF ærgrer sig over, at integrationsministeren endnu ikke har fulgt op på sag om fusk med udenlandske medarbejdere. Socialdemokraterne bakker op om kritikken og efterlyser redegørelse fra ministeren.
FTF mener, at integrationsministeren nøler i en sag om underbetalte indiske it-folk.
FTF mener, at integrationsministeren nøler i en sag om underbetalte indiske it-folk.Foto: ft.dk
Jens A. Andersen
Ministeren lovede i foråret at gennemgå reglerne om udenlandske medarbejdere, fordi it-virksomheden CSC systematisk havde udnyttet de gældende regler og dermed underbetalt indiske it-medarbejdere. Men den redegørelse, som Birthe Rønn Hornbech (V) havde lovet inden udgangen af august, lader vente på sig.

Det undrer FTF's formand Bente Sorgenfrey sig over.

"Det jo er et følsomt område af principiel karakter, der handler om, under hvilke vilkår man ansætter udenlandsk arbejdskraft. Derfor vil vi da meget gerne høre, hvordan ministeren handler på området," siger hun.

FTF vil have ministeren på banen
Det er blandt andet CSC, der er afsløret i at udnytte reglerne under den såkaldte beløbsordning til at underbetale indiske it-medarbejdere. Ifølge reglerne kan danske virksomheder hyre medarbejdere fra tredjeverdenslande, hvis de ansatte får en bruttoløn på 375.000 kroner om året. Men CSC anklages for at have fusket med lønnen, så medarbejderne ikke har fået, hvad de havde ret til.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00