Fagforbund: Nye S-SF-skatter letter presset på os

EKSTRASKATTER: Både FOA og FTF glæder sig over de ekstra skattestigninger, som S og SF har fremlagt i finanslovsforslaget, fordi de kan lette presset på behovet for en trepartsaftale.
FOA's Dennis Kristensen og FTF's Bente Sorgenfrey mener begge, Socialdemokraternes og SF's ekstra skatter i finanslovsforslaget kan tage presset af behovet for en trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter.
FOA's Dennis Kristensen og FTF's Bente Sorgenfrey mener begge, Socialdemokraternes og SF's ekstra skatter i finanslovsforslaget kan tage presset af behovet for en trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter.Foto: FOA
Niels Th. Dahl

Hvis det er sådan, at der nu er 7 mia. kr. ekstra, så mener jeg også, at det er med til at lette presset på en trepartsaftale. Og det er glimrende.

Dennis Kristensen
Formand for FOA

Presset på arbejdsmarkedet parter er lettet en smule, efter at Socialdemokraterne og SF fremlagde deres fælles forslag til næste års finanslov mandag i denne uge.

Det siger fagforbundene FTF og FOA i dag til Altinget | Skat.

Finanslovsforslaget indeholdt nemlig permanente skattestigninger på næsten 7 mia. kr. ud over, hvad de to partier tidligere har varslet i skatteudspillet "Fair Forandring" fra 2009 og "Fair Løsning" fra foråret i år. Og den ekstra konsolidering af økonomien kan gøre det mindre nødvendigt for arbejdsmarkedets parter at finde de 15 mia. kr. i en trepartsaftale via f.eks. en forøgelse af arbejdstiden på 12 minutter om dagen, sådan som S og SF forlangte det i "Fair Løsning":

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00