SF kræver nye erstatningsregler

SAMRÅD: Virksomheder skal sikres erstatning, hvis en aktiveret praktikant forvolder skader, mener SF, som kræver nye regler på området. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) finder reglerne rimelige og afviser ændringer.
3.000 døde fisk til en samlet værdi af 170.000 kroner var det syn, som mødte en akvarieejer, da han mødte ind på arbejde, fordi en nyansat virksomhedspraktikant ved et uheld var kommet til at hælde koldt vand i bassinerne.

Derfor skal virksomhederne sikres erstatning, når en praktikant forvolder skade, mener SF, som havde indkaldt til samråd i Arbejdsmarkedsudvalget onsdag. De finder reglerne urimelige og frygter, at de vil afskrække virksomheder fra at samarbejde med kommunerne om beskæftigelsesindsatsen fremover.

"Virksomhederne risikerer at stå tilbage med en kæmperegning," forlød det fra SF's Karsten Hønge, som havde indkaldt til samrådet.

Han krævede svar på, om ministeren finder reglerne rimelige, og om hun har tænkt sig at ændre reglerne på området. Men Inger Støjberg (V) fastslog, at sagerne skal vurderes ud fra de almindelige regler om erstatningsansvar. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00