Liberal Alliance nedprioriterer egen mærkesag

AFBUD: Liberal Alliance kom ikke til et møde om afbureaukratisering, som er partiets mærkesag. Det sker, efter partiet er blevet kritiseret for ikke at blande sig i lovgivningen på landbrugsområdet, selvom partiet i avisannoncer understreger, at det er et vigtigt område for dem.
Arbejdsmarkedsordførere fra andre partier undrer sig over, at Liberal Alliance ikke kom til det første møde om Inger Støjbergs forslag til afbureaukratisering.
Arbejdsmarkedsordførere fra andre partier undrer sig over, at Liberal Alliance ikke kom til det første møde om Inger Støjbergs forslag til afbureaukratisering.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

De andre skal være velkomne til at prøve at sidde i Folketinget med tre mand for en dag.

Anders Samuelsen
Arbejdsmarkedsordfører, Liberal Alliance
Liberal Alliance meldte for nylig afbud til et møde om afbureaukratisering, selvom det er en af partiets mærkesager. Det sker, efter Liberal Alliance for nylig blev kritiseret for ikke at deltage i beslutninger på landbrugsområdet, selvom partiet i avisannoncer slår på, at landbruget er en vigtig sag for dem.

Arbejdsmarkedsordførere fra andre partier undrer sig over, at Liberal Alliance ikke kom til det første møde om beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) forslag til afbureaukratisering.

"Når man har en mærkesag, synes jeg, at det er underligt, hvis man ikke møder op, når der er mulighed for at gøre noget ved det. Vi prioriterer benhårdt at få afbureaukratiseret så meget, som vi nu kan få regeringen til, og det gør man ved forhandlingsbordet. Kommer man ikke, ja så får man ingen indflydelse," siger Morten Østergaard, arbejdsmarkedsordfører for Radikale.

Prioriterer møder, der giver indflydelse
Anders Samuelsen, arbejdsmarkedsordfører i Liberal Alliance, forklarer, at han ikke kom til mødet, fordi han var nødt til at prioritere mellem flere møder.

"Vi er tre mand i folketingsgruppen, så vi forsøger at dække alt det, vi overhovedet kan, men vi kan ikke altid være alle steder," siger Anders Samuelsen og peger på, at andre partier er misundelige over, at Liberal Alliance er med til at sætte dagsordenen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00