Danskerne dumper Støjberg

MÅLING: Beskæftigelsesministeren er stadig en af regeringens mindst populære ministre. Hele 20 procent af danskerne giver hende den laveste karakter, viser ny meningsmåling.
Marie Dissing Sandahl
Det er stadig i bunden af popularitetslisten, at man finder beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Danskerne giver hende i gennemsnit karakteren 3,5 på en skala fra 0 til topkarakteren 10. Det viser en ny meningsmåling lavet af A&B Analyse for Altinget.dk.

Sammenlignet med en tilsvarende måling fra juni sidste år - 100 dage efter regeringsrokaden i februar, som dog ikke berørte beskæftigelsesministeren - så har danskernes bedømmelse af Støjberg kun ændret sig marginalt. Dengang scorede hun gennemsnitskarakteren 3,4. I dag giver 20 procent af danskerne hende endda et rent og skært 0 som karakter.

Det placerer Inger Støjberg på en delt 17. plads ud af alle regeringens ministre - langt fra topscoreren, kulturminister Per Stig Møller (K), som får karakteren 5,8.

Ufølsom kommunikation
Støjbergs skudsmål hænger tæt sammen med hendes ministerområde, lyder vurderingen fra Johannes Andersen, professor ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.

Dokumentation
Ministrenes popularitet et år efter regeringsrokaden

Spørgsmål: Der er nu gået knap et år siden den store ministerrokade 23. februar 2010. Hvordan vurderer du ministrenes indsats siden da på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste og 10 er det bedste. (Hvis der er nogle ministre, du mener ikke at kunne vurdere, undlader du blot at afkrydse et tal ud for vedkommende.)

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) får gennemsnitskarakteren 3,5 i målingen mod gennemsnitskarakteren 3,4 i sidste års måling, som blev foretaget 100 dage efter regeringsrokaden i februar 2010.

Det placerer hende på en delt 17. plads blandt alle regeringens ministre. En plads, som hun deler med undervisningsminister Tina Nedergaard (V).

Kilde: Målingen er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk blandt 1.136 repræsentativt udvalgte personer mellem d. 27/1-1/2 2011.

Hele ministermålingen publiceres snarest på Altinget | Christiansborg.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00