Ordførere sikre på genvalg

VALG: Partiernes arbejdsmarkedsordførere ser ud til at kunne fortsætte deres arbejde i Folketinget efter næste valg. Konservatives nedgang i meningsmålinger ser dog ud til at påvirke Helle Sjelle, der ikke står til at blive genvalgt.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs er blandt de ordførere, der ser ud til at være sikre på at beholde pladsen i Folketinget efter næste valg. Kun Helle Sjelle skal ikke føle sig for sikker.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs er blandt de ordførere, der ser ud til at være sikre på at beholde pladsen i Folketinget efter næste valg. Kun Helle Sjelle skal ikke føle sig for sikker.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Fakta
Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget.dk udarbejdet såkaldte hitlister over partiernes mandater. Listerne viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse mandaterne falder. Altinget.dk har herefter ud fra en analyse af kandidaterne i de forskellige storkredse sat navne på de forskellige mandater.

Kilde: Altinget.dk

Mange af Arbejdsmarkedsudvalgets kendte ansigter ser ud til at kunne fortsætte arbejde på Christiansborg efter et folketingsvalg. Konservative ser ud til at miste ni mandater, og det vil ramme Helle Sjelle, der får store problemer med at fastholde sin plads i Folketinget. Enhedslisten skal også finde en ny arbejdsmarkedsordfører. Line Barfod genopstiller ikke på grund af Enhedslistens rotationsordning.

Altinget | Arbejdsmarked tegner et billede af Arbejdsmarkedsudvalget efter valget.


Torben Hansen
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen ser ud til at være sikker på at blive genvalgt. Den tidligere miljøordfører opstiller i Østjyllands Storkreds, hvor han sandsynligvis vil tage pladsen som Socialdemokraternes 5. eller 6. mandat. I det samlede billede bliver det Socialdemokraternes 33. eller 41. mandat, og da partiet ser ud til at få 54 mandater ved næste valg, er Torben Hansens plads som MF ikke truet.

Ulla Tørnæs
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs er så godt som sikker på en plads i Folketinget efter næste valg. Ulla Tørnæs opstiller i Sydjyllands Storkreds, hvor hun med al sandsynlighed tager kredsens 4,. 5. eller 6. mandat, som svarer til partiets 18., 27. eller 31. mandat. Ifølge det sidste regulære kvalitetsvejede gennemsnit af troværdige meningsmålinger fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen står Venstre til at få 40 mandater. Skulle Ulla Tørnæs få det 31. mandat, er hun stadig sikret en plads i partiets folketingsgruppe.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00