EU skoser dansk praktikpladsmangel

KRITIK: Danmark skal fremover sørge for, at der er flere praktikpladser, lyder det fra EU-Kommissionen. Det er blot ét af de kritikpunkter, Kommissionen rejser i et udkast om Danmarks økonomi.
Der vil fremover komme til at mangle faglært arbejdskraft, og derfor er det vigtigt, at Danmark kommer praktikpladsmanglen til livs, skriver EU-Kommissionen i sit netop offentliggjorte udkast om Danmarks økonomi. Men manglen på praktikpladser er langtfra det eneste problem, Danmarks skal løse, hvis økonomien skal i top, lyder det fra Kommissionen.

Kommissionen peger også på, at alt for mange danskere trækker sig tidligt ud af arbejdsmarkedet. Det betyder, at der vil komme til at mangle hænder på det danske arbejdsmarked, og derfor opfordrer Kommissionen nu Danmark til at gennemføre udfasningen af efterlønnen som planlagt, reformere førtidspensionen og i højere grad rette fleksjobordningen mod de mest sårbare grupper. 

Samtidig har væksten i produktiviteten været faldende i mere end 15 år, og hvis den udvikling skal vendes, skal Danmark fjerne nogle af de forhindringer, der er for den fri konkurrence. Det kan gøres ved blandt andet at revidere planlægningslovgivningen og liberalisere kommunerne og regionernes indkøbsmuligheder, lyder vurderingen fra Kommissionen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00