3F-formand: Vi har rimelig stor indflydelse

INTERVIEW: Vi har rimelig stor indflydelse, og vi har også kontakter hos de borgerlige partier, siger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen forud for kampvalget. Han peger også på massiv opbakning til linjen fra hovedbestyrelsen.
Foto: Pressefoto
Jørgen Skadhede

Jeg synes, at det langt hen ad vejen er lykkedes for os at få fornuftig politisk gennemslagskraft på de temaer, som har betydning for vores medlemmer.

Poul Erik Skov Christensen
Formand i 3F
Fakta

Kampvalg om formandsposten i 3F

Den 56-årige formand for 3F Transport Jan Villadsen stiller op mod den siddende forbundsformand 60-årige Poul Erik Skov Christensen.

I Hovedbestyrelsen har Poul Erik Skov Christensen et massivt flertal på 67 mod 7 bag sig. 20 medlemmer stemte blankt, da hovedbestyrelsen skulle indstille sin kandidat.

Men i sidste ende er det de 863 delegerede på den kommende 3F-kongres i Aalborg, der den 19. september skal vælge fagforeningens fremtidige formand.

Hvorfor skal de delegerede genvælge dig som formand?

"Den linje, jeg har lagt for udviklingen af vores organisation, har der været massiv opbakning til i vores hovedbestyrelse. Vi har søgt at binde organisationen, de tillidsvalgte og forbundet sammen i et stærkt fællesskab omkring de store udfordringer, vi står over for som eksempelvis social dumping," siger Poul Erik Skov Christensen.

Han kan ikke genkende kritikken af, at 3F under hans formandskab skulle have mistet politisk indflydelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00