Ane Halsboe starter usædvanligt EU-opgør om mindsteløn: ”Det er en principsag"

Den danske regering har nu officielt lagt billet ind på at få EU-Domstolen til at underkende et nyt direktiv om mindsteløn. Selv om direktivet ikke har store konsekvenser i Danmark, er det vigtigt at få fastslået, at lønforhold er noget, EU ikke skal blande sig i, lyder det fra beskæftigelsesministeren i et interview.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har "den største respekt" for dem, der kæmper for bedre lønninger. De skal bare ikke gøre det gennem EU.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har "den største respekt" for dem, der kæmper for bedre lønninger. De skal bare ikke gøre det gennem EU.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er ikke hverdagskost, at Danmark hiver EU's institutioner i retten. I dette årtusinde er det kun sket to gange, og ingen af gangene har det handlet om at få smidt et helt nyt direktiv direkte i skraldespanden.

Det laver beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nu om på. Onsdag sendte hun besked til EU-Domstolen i Luxembourg om, at Danmark vil have testet, om nye regler om passende mindstelønninger overhovedet er inden for den EU-retlige skive.

Ministeren gør klart, at hun har ”den største respekt” for dem, der fører kampen for at sikre folk ordentlige lønninger.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00