Arbejdsgivere afviser særlige medlemsgoder i overenskomsterne

DI afviser ligesom topforhandlerne i CO-Industri at indføre særlige fordele til medlemmerne af de "røde" fagforeninger i næste års overenskomster.

DI afviser ønsket om særlige medlemsgoder i overenskomsterne, men fastholder, at medlemsvirksomhederne kan indføre dem i lokale aftaler med fagforeningerne.
DI afviser ønsket om særlige medlemsgoder i overenskomsterne, men fastholder, at medlemsvirksomhederne kan indføre dem i lokale aftaler med fagforeningerne.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Ønsket i fagbevægelsens bagland om særlige goder i overenskomsterne, som kun medlemmer af de "røde" fagforbund kan nyde gode af, bliver hældt ned af brættet af arbejdsgiverne i DI. 

Dermed ser det ud til at blive vanskeligt for forbundene at få det igennem ved næste års overenskomstforhandlinger mellem DI og CO-Industri (OK24).

"Langt de fleste virksomheder sætter pris på, at overenskomsterne ikke gør forskel på medarbejderne afhængig af, hvor de er organiseret, så det har vi heller ikke noget ønske om at indføre," skriver DI-vicedirektør Christoffer Thomas Skov i en mail til Altinget. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00