Arne Eggert lander lederjob i Københavns Kommune

JOBNYT: Tidligere KL-direktør Arne Eggert tiltræder 1. november som leder af borgermesterkontoret i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Arne Eggert er klar til at trække i arbejdstøjet igen, efter han tidligere på året blev fyret i KL.

Den tidligere afdelingschef i Undervisningsministeriet var på det tidspunkt udviklingsdirektør med ansvar for blandt andet folkeskolen og kommunernes uddannelsespolitik.

I sit nye job forbliver han i den kommunale verden, men skifter til beskæftigelses- og integrationsområdet. Fra 1. november skal han nemlig være leder af borgmesterens kontor i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København Kommune.  

Det bekræfter forvaltningen overfor Altinget.

I borgmesterstolen på området sidder Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard.

Læs også

Fyret for uacceptabel adfærd
KL fritstillede tilbage i januar Arne Eggert med øjeblikkelig virkning, da han havde udvist "adfærd", der ikke var "forenelig" med hans direktøransvar.

Efter fyringen blev KL genstand for kritik fra flere sider, da Arne Eggert – trods den øjeblikkelige fritstilling – kunne tage 13 måneders løn med sig hjem. Det løb ifølge Jyllands-Posten samlet op i 1,77 millioner kroner.

Det mødte blandt andet kritik fra partier på Christiansborg og i Frederiksberg Kommune.

Blot få uger inden sin fyring var Arne Eggert blevet sat i spidsen for KL's "opprioriterede" arbejde med digitalisering og teknologi under et nyt Center for Digitalisering og Teknologi.

Inden Arne Eggert i 2016 blev hentet til KL, havde han en lang karriere i Undervisningsministeriet. Frem til november 2016 var han afdelingschef i ministeriet, mens han fra 2007 til 2012 var kontorchef og fra 2002 til 2007 ministersekretær.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Arne Eggert

Direktør for Dagtilbud og Skole, Børn og Familie samt Sundhed og Voksne, Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00