Besparelser på konsulenter rammer skoler og jobcentre

Landets kommuner har ifølge ny undersøgelse svært ved at finde de besparelser på eksterne konsulenter, som regeringen har bedt dem om. I stedet hentes pengene nogle steder fra velfærden. Finansminister er skuffet.

Finansminister Nicolai Wammens (S) krav om, at kommunerne skal reducere forbruget af private konsulenter med en milliard kroner ender nogle steder som besparelser på skoler og børnehaver. 
Finansminister Nicolai Wammens (S) krav om, at kommunerne skal reducere forbruget af private konsulenter med en milliard kroner ender nogle steder som besparelser på skoler og børnehaver.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Socialdemokratiets valgløfte om at spare milliarder på offentlige myndigheders samarbejde med eksterne konsulenter kan nogle steder betyde færre penge til børn og arbejdsløse.

Det er beskeden fra flere af de lokale politikere, der nu sidder med det konkrete ansvar for at indhente den milliardbesparelse på konsulenter, som regeringen fik skrevet ind i kommunernes økonomiaftale for 2021.