Besparelser på konsulenter rammer skoler og jobcentre

Landets kommuner har ifølge ny undersøgelse svært ved at finde de besparelser på eksterne konsulenter, som regeringen har bedt dem om. I stedet hentes pengene nogle steder fra velfærden. Finansminister er skuffet.

Finansminister Nicolai Wammens (S) krav om, at kommunerne skal reducere forbruget af private konsulenter med en milliard kroner ender nogle steder som besparelser på skoler og børnehaver. 
Finansminister Nicolai Wammens (S) krav om, at kommunerne skal reducere forbruget af private konsulenter med en milliard kroner ender nogle steder som besparelser på skoler og børnehaver. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Socialdemokratiets valgløfte om at spare milliarder på offentlige myndigheders samarbejde med eksterne konsulenter kan nogle steder betyde færre penge til børn og arbejdsløse.

Det er beskeden fra flere af de lokale politikere, der nu sidder med det konkrete ansvar for at indhente den milliardbesparelse på konsulenter, som regeringen fik skrevet ind i kommunernes økonomiaftale for 2021.

I Vejle Kommune betyder kravet om konsulentbesparelser, at man skal spare 10 millioner kroner i år stigende til 20 millioner kroner i 2025. Opgaven med at finde besparelserne i praksis er blevet lagt ud til de enkelte politiske udvalg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00