Ny jobbank hjælper corona-pressede ministerier

PRES: Særligt belastede ministerier kan via en oprettet jobbank låne medarbejdere fra andre ministerier. "Det seneste halve år har vi skullet håndtere udfordringer, som aldrig er set tidligere," fortæller Finansministeriets departementschef om det særlige coronatiltag.

En ny jobbank skal sikre udlån af medarbejdere til de hårdest ramte ministerier af Covid-19, fortæller Peter Steensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet.
En ny jobbank skal sikre udlån af medarbejdere til de hårdest ramte ministerier af Covid-19, fortæller Peter Steensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet.Foto: Finansministeriet
Sine Riis Lund

Det seneste halve år har vi skullet håndtere udfordringer, som aldrig er set tidligere, og det har stillet store krav til embedsværket. Krav om hastighed, om faglighed, om samarbejde og om omstillingsparathed.

Peter Steensgaard Mørch
Departementschef, Finansministeriet

Flere medarbejdere i ministerierne må for en stund skifte arbejdsadresse.

I september oprettede Finansministeriet en corona-jobbank, som formidler lån af medarbejdere på tværs af staten til de ministerier, der er særligt pressede af virussen.

Hidtil er der indgået udlånsaftaler for godt 35 medarbejdere, men på nuværende tidspunkt vurderes behovet til at være over 50 medarbejdere.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00