Dagpenge: Fem ud af seks får job eller offentlig forsørgelse

DAGPENGEREFORM: Hovedparten af dem, der mister retten til dagpenge, kommer i arbejde eller på offentlig forsørgelse. Det understøtter dagpengereformen, lyder det fra Radikale. Et mærkeligt menneskesyn, siger Enhedslisten.
Fem ud af seks, der mister retten til dagpenge, kommer i arbejde eller på offentlig forsørgelse.
Fem ud af seks, der mister retten til dagpenge, kommer i arbejde eller på offentlig forsørgelse.Foto: colourbox.com

De tal bekræfter jo, at adskillige af de ledige, der mister dagpengeretten, kommer i arbejde. Og det understøtter, at vi ikke ser noget perspektiv i at forlænge dagpengeperioden.

Nadeem Farooq (R)
Arbejdsmarkedsordfører
Fakta

Fra oktober 2011 og til april 2012 havde omkring 1.000 personer brugt deres sidste dagpenge. Tre måneder senere blev gruppen opdelt efter forsøgelsesstatus:

25 procent var i arbejde
2 procent modtog SU
25 procent var på ny dagpengemodtagere
22 procent modtog kontanthjælp
12 procent modtog anden offentlig forsørgelse (fx. efterløn og sygedagpenge)
14 procent var selvforsørgede

Undersøgelsen er baseret på personer, der opnår fire års dagpengeanciennitet i perioden 4. kvartal 2011 til 1. kvartal 2012, fordelt på udslusning 13 uger efter.


Kilde: Arbejdsmarkedsstyrelsen

Falder man ud af dagpengesystemet, er der gode chancer for, at man enten er i job eller på offentlig forsørgelse tre måneder senere. Det viser en ny undersøgelse, som Arbejdsmarkedsstyrelsen har foretaget.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i cirka 1.000 mennesker, der fra oktober 2011 til april 2012 havde opbrugt deres sidste dagpenge og dermed stod uden forsørgelse.

Tallene viser, at en fjerdel af dem tre måneder senere var i job. En fjerdel var i gang med en nye dagpengeperiode efter at have genoptjent dagpengeretten. Og en tredjedel var på kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00