Om  
Mogens Pedersen

Dødsfald: Fhv. teaterchef Mogens Pedersen (90)

Fhv. teaterchef, sceneinstruktør Mogens Pedersen, Frederiksberg, er død, 90 år gammel. Han var aktiv i en række branchefaglige sammenhænge, bl.a. Dansk Skuespillerforbund.

Redaktionen

Det skriver Politiken.

Med Mogens Pedersens død har dansk teaterliv mistet en af det sene 20. århundredes mest betydende teaterpersonligheder – i rollen som teaterchef i Aalborg, instruktør på Det Kongelige Teater og andre danske teatre, iscenesætter og skuespiller. Mogens Pedersen var aktiv i teaterverdenen langt op i sin høje alder, tilføjer avisen.

Mogens Pedersen var assurandørsøn fra Holbæk og drømte om at blive skuespiller. I 1955 gik drømmen i opfyldelse, da han blev optaget på Det Kongelige Teaters Elevskole.

Han blev fast instruktør ved Det Kgl. Teater 1980-85 og siden chef for Aalborg Teater 1985-94. Han kom til at sidde i bestyrelsen for Dansk Skuespillerforbund, foreningen Danske Sceneinstruktører, for Det Kongelige Teater, i Skuespillerforeningen af 1879 samt for Wilhelm Hansen Fonden.

Mogens Pedersen modtog bl.a. ridderkorset af 1. grad, Olaf Poulsens Mindelegat, Per Knutzons Mindelegat og Herman Bangs Mindelegat foruden Jomfru Ane Teatrets Kulturpris, Teaterkatten og prisen som Foreningen Danske Teateranmelderes æresinstruktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Pedersen

Fhv. teaterchef, Aalborg, sceneinstruktør, skuespiller
Det Kgl. Teaters Elevskole (1954-55)

0:000:00